Sommeliér Moravy 2023 aneb Jak je důležité míti Filipa

Publikováno:
2E3ABA12-57EF-4BCF-ADFB-2F69BC5EC64B_1_201_a

V minulém týdnu měla naše škola tu čest být reprezentována dvěma vynikajícími mladými talenty, Filipem Machem a Filipem Štochlem, v soutěži Sommeliér Moravy 2023. I když se naši studenti nakonec na bedně neocitli, můžeme být nesmírně pyšní na jejich parádní výkon a vášeň pro svět vína.

Soutěž Sommeliér Moravy 2023 shromáždila 37 mladých sommeliérů z celé Moravy, aby se utkali a porovnali své odborné znalostí a dovednosti. Naši Filipové si svým talentem a nadšením získali právo účastnit se finále.

„Byla to pro nás obrovská výzva, ale zároveň nezapomenutelná zkušenost. Cítíme se poctěni, že jsme mohli reprezentovat naši školu a ukázat, co jsme se zde naučili,“ říká Filip Mach.

Ve finále soutěže se naši studenti postavili tváří v tvář tvrdé konkurenci a museli prokázat nejen svou schopnost rozpoznávat vína, ale také dovednosti v oblasti servírování, vhodného párování s jídlem a schopnost komunikace s hosty. I přes náročnost úkolů si oba naši reprezentanti vedli s grácií a profesionálním přístupem.

„Je úžasné vidět, jak naši studenti rostou a rozvíjejí se v odboru sommeliérství. Soutěže jako je tato jsou skvělou příležitostí nejen pro testování jejich dovedností, ale také pro rozšiřování jejich obzorů a navazování kontaktů v odvětví,“ komentuje paní učitelka Prokešová, učitelka odborných na naší škole.

Součástí programu soutěže byla i prohlídka prestižního vinařství Lahofer, kde měli naši studenti možnost nahlédnout do procesu výroby vína a lépe pochopit složitost a bohatství moravské vinařské tradice.

I když se naši mladí sommeliéři nakonec neumístili na stupních vítězů, jejich účast a výkon v soutěži Sommeliér Moravy 2023 nám přinesly hrdost a radost. Gratulujeme Filipu Machovi a Filipu Štochlovi k vynikajícímu zastoupení naší školy a těšíme se na další úspěchy, které jim přinese jejich vášeň pro svět vína.

 

 

 


 

Fotogalerie

Nepřehlédněte

56dd234e-d24a-4071-8bd5-e91eacbc79a3

Ke dvěma dlouhodobým stážistům přibyla skupina děvčat z HŠ3B, další skupina chlapců HŠ3B a HŠ4B obsluhuje tři týdny na Sardinii. Takové aktivity čekají na žáky našich škol. Zkušenosti a zážitky, to jim nikdo nemůže vzít a i krátkodobá stáž se bude…

Untitled design (2)

Přinášíme nabídku odborných kurzů pro tento podzim! Baristický kurz je už naše stálice - pod skvělým vedením Tomáše Zahradila, vedoucího sekce Mistr kávy CBA. Novinkou pro letošek je kurz Teatender junior pod vedením Jana Zlámaného. Info ke kurzům…

d6l7vx1r6bioqqs

Informace pro žáky budoucí N1A a N1B oboru Podnikání: 1. 9. 2025 bude zahájení výuky probíhat v budově Hotelové školy, ne v DK Teplice. Děkujeme za pochopení.