Ve školním roce 2025/2026 opět otevřeme jazykové kurzy pro veřejnost. V nabídce najdete: německý jazyk pro pokročilé, anglický jazyk pro pokročilé začátečníky, anglickou konverzaci a přípravny kurz na jazykovou zkoušku Cambridge B2 First (FCE).…
Přihlásili jste se do druhého kola přijímacího řízení na obor cukrář? Součástí školního kola přijímaček je povinný pohovor s uchazeči. Termín pohovorů je 10. a 11. 6. 2025 v době mezi 15. - 17. hodinou. Vyberte si pro vás nejvhodnější termín a…
Vážení rodiče, chtěli bychom Vám blahopřát k přijetí Vaší dcery/ Vašeho syna do 1. ročníku Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy a při této příležitosti Vám chceme sdělit několik základních informací, které se týkají začátku…
Se Střední školou hotelovou z Horního Smokovce jsme rozjeli solidní spolupráci v ráci Visegrádských fondů, Naši žáci už mají za sebou výjezd na Slovensko, v červnu čeká slovenské žáky výjezd do České republiky. Připravili jsme pro ně parádní program…
2. kolo přijímacího řízení slouží výhradně pro uchazeče, kteří nebyli přijati v 1. kole nebo se vzdali přijetí, nebo se v 1. kole nikam nehlásili (tito se ale v 2. kole mohou hlásit jen do nematuritních oborů). Důležité termíny: od 19. května 2025 –…
Výsledkové listiny naleznete v níže uvedených přílohách. Uchazeči v systému DiPSy rovněž uvidí své výsledky ve všech oborech, kam podali přihlášku. Jak na to ? Uchazeč zadá v jeho veřejné části (tedy uchazeč nemusí být ověřen identitou občana) své…
Výsledkové listiny naleznete v níže uvedených přílohách. Uchazeči v systému DiPSy rovněž uvidí své výsledky ve všech oborech, kam podali přihlášku. Jak na to ? Uchazeč zadá v jeho veřejné části (tedy uchazeč nemusí být ověřen identitou občana) své…
Letošní sbírka se konala ve středu 14. května. Koupí žlutého kvítku měsíčku lékařského se světle zelenou stužkou lidé přispívají tentokrát na prevenci nádorů tlustého střeva a konečníku. Celou akci organizuje Liga proti rakovině a naše škola již…
Báječnou atmosféru si užili žáci z tříd HŠ2B a SČ3, kteří se vydali na závody dračích lodí do malebného Vaňova. Akce se nesla v duchu úžasné pohody, která přispěla ke stmelování kolektivu a posílení týmového ducha. Počasí nám přálo, slunce svítilo a…
Nejen teď v květnu bychom si měli připomínat naši historii, Terezín je k takovýmto příležitostem velmi vhodný, protože zde silné příběhy psaly osud celého města po několik staletí. Pro naše žáky je objevování historie důležité i v tom, že si dokážou…
Právě probíhá kurz sociálních dovedností pro žáky oboru sociální činnost, který je zaměřen na aktivity podporující týmovou spolupráci a inspiraci žáků, jak zaujmout skupinu lidí. Tento kurz je pro žáky velmi důležitý, protože v budoucnu budou sami…
Minulý týden se naši žáci ze tříd SČ1 a SČ3 vydali na vzrušující tripper s názvem " Kolostujovo tajemství ". Rozdělili se do menších skupin a plnili různé úkoly, aby odhalili tajemství a našli Fantoma Teplic. Během této akce žáci prokázali nejen své…
Třeťáci z HŠ3B se vypravili do ústecké knihovny, kde je čekala beseda k maturitní četbě. Knihovníci, kteří celou akci vedli, se postarali o to, aby žáci nejen pochopili, ale i ocenili klíčová díla české literatury, která je čekají u maturity a která…
Ani u oboru sociální činnost nezůstávají pozadu a jejich praktické maturity mají naši žáci za sebou. Jejich praktická zkouška probíhá na smluvním pracovišti, kde žáci běžně vykonávají svou praxi. Domov důchodců v Bystřanech je pro tento typ zkoušky…
Poslední dvě pětičlenné skupiny čekají na svůj den D. Jejich úkolem je připravit banket pro 6 hostů. Jeden manažer, dva kuchaři a dva číšníci se připravují od ledna na parádní hostinu, kterou si přijdou užít rodiče, přátelé a čestný host zvaný…
Naše třídy oboru sociální činnost (SČ2 a SČ3) se vydaly na unikátní výpravu po Praze, vedenou lidmi bez domova. Každá třída si vybrala svého průvodce, který na základě osobních zkušeností zasvětil žáky do problematiky života na ulici. Tato akce byla…
Naši talentovaní žáci se zúčastnili prestižní soutěže Gastro Labe, kde předvedli své kulinářské dovednosti v přípravě burgerů. Pod vedením mistra odborného výcviku Jakuba Lince se tým skvěle umístil a získal krásné páté místo. Skvělí žáci Barbora…
Dne 26. března 2025 se naše učitelky angličtiny z Hotelové školy, Obchodní akademie a Průmyslové školy zúčastnily Konference pro lepší angličtinu – Meet. Share. Inspire., kterou pořádalo Evropské centrum jazykových zkoušek ELEC ve spolupráci s…
Plating? Kdo se trochu pohybuje v gastronomii, tak ví, že pod tímto názvem se schovává spousta kreativity, barev a hravosti. To nám přijel předvést mistr svého umění Radek David. Už víme, jak krásně naaranžovat jídlo na krásné talíře, víme, že…
Žáci třídy SČ1 vydali na návštěvu do Pečovatelského domu seniorů (PDSS), kde připravili pro seniory volnočasové aktivity. Setkání bylo plné radosti a obě strany si ho velmi užily. Tato akce byla skvělou příležitostí pro mladé lidi, aby se naučili…
Naše škola měla tu čest přivítat odborníka z praxe, pana Jiřího Eichlera, se svým týmem, který přijel podpořit naše třeťáky oboru kuchař. Jiří Eichler je bývalým žákem naší paní učitelky a je důkazem toho, že s našimi znalostmi a dovednostmi se…
Naše škola měla tu čest se zúčastnit prestižní soutěže Gastro Kroměříž, kde jsme prezentovali naše dovednosti a nadšení pro gastronomii. I když jsme letos nepřivezli medaile, odnášíme si něco mnohem cennějšího – spoustu nezapomenutelných zážitků a…
Vážení rodiče a uchazeči, pokud jste podali přihlášku na učební obor Kuchař - Číšník 65–51–H-01 nebo Cukrář 29-54–H-01 na Hotelové škole Teplice, povinnou součástí přijímacího řízení je pohovor s uchazečem. Rezervace bude probíhat on-line: Link na…
Vážení rodiče a žáci, rádi bychom vás informovali o změně otevírací doby naší školy během jarních prázdnin. Sekretariát školy bude otevřen v následujících dnech a časech: 8:00 – 14:00 hod (s obědovou přestávkou od 11:00 do 11:30). Máte-li jakékoli…
Spojení světa neslyšících a slyšících Den D pro naši královnu gastronomie Lenku Opavovou, 20. února 2025 se v gastro studiu Národního zemědělského muzea v Praze uskutečnila jedinečná Kulinářská Masterclass NESLHK. Tato akce spojila světy neslyšících…
SČ 4 navštívila Výchovný ústav a dětský domov se školou v Kostomlatech. Měli jsme možnost se seznámit s prostředím, ve kterém dívky tráví svůj čas, a pochopit, jaké výchovné metody jsou zde uplatňovány. Pan zástupce a paní sociální pracovnice nám…
Rádi bychom vás informovali o nově vydaném Krizovém plánu naší školy. Tento plán, který připravil a schválil ředitel školy, je součástí našeho závazku k zajištění bezpečnosti a ochrany všech osob v areálu školy. Krizový plán obsahuje podrobný postup…
Máte zájem o zajímavou a výnosnou letní brigádu? Registrace na studentské prázdninové DVC 2025 je nyní otevřena! Tato brigáda je velmi oblíbená a mezi hlavní výhody patří možnost vydělat si až 30 tisíc Kč „čistého“. Naši žáci se mohou registrovat a…
Žáci sociální činnosti zažili neobyčejný den, rázem se z nich stali lidé o několik desítek let starší. Žáci si vyzkoušeli, jak staří lidé vidí, slyší, jak se jim klepou ruce a jak se pak pracuje na mobilu (nic moc). Empatie je velmi důležitá nejen…
Dvoudenní kurz se špičkovým sommeliérem Ivem Dvořákem si užívají žáci hotelovky, Ivo Dvořák je prezidentem Asociace sommelierů ČR, kromě toho je také hlavním lektorem Vinařského institutu a soudním znalcem v oboru vína a ostatních alkoholických…
Naše cukrárna U Kantora pro vás připravila tradiční velikonoční nabídku dobrot. Objednávat můžete od 17.2. přímo v jídelně nebo u paní Šmídové na e-mailu: smidova@sostp.cz. Kompletní nabídku najdete v přiloženém souboru.
Máme skvělou novinku! Naše hotelovka je součástí slavnostního otevření nové linky ve společnosti AGC. Společně s firmou Saint-Gobain zprovoznili moderní výrobní technologii Volta Hybrid, zaměřenou na výrobu skla. Volta Hybrid je inovativní…
Jedna z nepovedenějších akcí hotelovky na slovenské partnerské škole v Horním Smokovci. Milujeme slovenčinu: V posledných dňoch mobility mali študenti z Hotelovky Teplice opäť príležitosť spoznať a naučiť sa niečo nové. Predstavil sa im inovatívny…
Již tradičně probíhal i letos týdenní barmanský kurz pod vedením Zdeňka Javorského, úspěšní absolventi si i zasoutěžili, náležitě si užili skvělou atmosféru a v tandemu se utkali i naši učitelé. Těšíme se na příští ročník!
14 žáků gastro oborů a 2 učitelé se vydali na svou cestu za poznáním. V rámci Visegrádských fondů jsme mohli zažít týden skvělých zážitků na Slovensku přímo v srdci Vysokých Tater. Podívali jsme se na Biofarmu Važec a zjistili principy Farm To Table…
Naše hotelovka září i na prestižních cateringových akcích přímo u našeho zřizovatele. Zasedání Rady Ústeckého kraje byla příležitost, jak dokázat, jak profesionální tým jsme a jak dobré služby můžeme nabídnout. Jsme rádi, že jsme se mohli předvést v…
Žáci třetích, čtvrtých ročníků a nástavby navštívili taneční divadelní vystoupení inspirované novelou Viktora Dyka "Krysař" Naši žáci třetích a čtvrtých ročníků měli jedinečnou příležitost navštívit Krušnohorské divadlo v Teplicích, kde zhlédli…
V budově Hotelové školy na Smetanově náměstí v Teplicích odehrálo napínavé okresní kolo Olympiády v anglickém jazyce. Tento den se sešli nejlepší žáci středních odborných škol z celého okresu Teplice, aby předvedli své jazykové dovednosti a…
V reakci na pondělní incident, který se odehrál na smluvním pracovišti naší školy, bych rád jako ředitel školy informoval veřejnost a rodiče žáků, že škola záležitost rozhodně nepodceňuje, naši učitelé jsou pravidelně školeni na zvládání podobných…
Ředitel Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy, Teplice, p. o, stanovil v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů,…
Honza Heřmánek se školou spolupracuje dlouhá léta, díky němu jsou zkoušky vždy o něco přínosnější. Letos si vyzkoušel novou roli, a to přímo učitelskou. Místo kolegyně vzal na 14 dní její blokové hodiny vaření. Žáci si to moc pochvalují a my si…
Tradiční školu čepování piva v podání skvělého Zdeňka Kalčíka a Míry Nekolného. Jsme rádi, že spolupracujeme se špičkou ve svém oboru a už víme, jak správně čepovat, co nedělat při péči o pivní sklo a jak má vypadat parádně načepované pivo. Čistá,…
Tento týden jsme měli šanci vychutnat si (a to doslova) práci profesionálních kuchařů z luxusní restaurace Arrigo v Děčíně. Naši druháci s nimi připravovali celé menu, viděli poprvé lanýže, ochutnali zajímavé kombinace a jsou motivováni k práci v…
Ještě před koncem roku slavíme, získali jsme podporu z Visegrádského fondu na cestu na Slovensko, která se uskuteční v únoru (2. 2. - 8. 2. 2025) a recipročně Slováci ze Stredné školy hotelové v Horním Smokovci přijedou v červnu (16. 6. - 22. 6.…
Vážení klienti, obědy budou vydávány do 20. 12. 2024. Zahájení provozu v novém roce bude 2. 1. 2025. Nezapomeňte si již teď objednat obědy na 2. 1. 2025. Současně vás chceme upozornit, že z důvodu přechodu na nový software nepůjde 18. 12. - 20. 12.…
Naši žáci hotelové školy měli příležitost zúčastnit se prestižního firemního večírku společnosti AVE, který se konal v Praze v Empire Hill. Tato akce v hollywoodském stylu, kdy během večera byli odměňováni zaměstnanci společnosti za jejich práci a…
Projekt "Den žákem hotelové školy", který je určen pro žáky devátých tříd základních škol právě probíhá v těchto dnech na hotelovce. Tento den jim umožnil nahlédnout do světa barmarství a gastronomie a vyzkoušet si některé z činností, které by je…
Naši žáci oboru sociální činnost se letos opět předvedli v tom nejlepším světle, když připravili báječnou mikulášskou besídku pro handicapované děti z Arkadie. Přípravy na tuto akci začaly již několik týdnů předem a zahrnovaly nejen výrobu kostýmů,…