Na jeden žákem Hotelové školy

Publikováno:
244140023_416665966489861_1542361469441340791_n

Po roční přestávce jsme u nás, jako již tradičně, zahájili projekt DEN ŽÁKEM HOTELOVÉ ŠKOLY. Letos pátý ročník. Na těchto projektových dnech se snaží žáci z oboru HOTELNICTVÍ a CUKRÁŘ předvést něco ze svých dovedností, které si již osvojili, hostům ze základní školy. Cílem projektu je, aby děti, které opouštějí základní školu, získaly reálnou představu o střední škole, o prostředí, učitelích i případných spolužácích. Chceme tak žákům, kteří se rozhodují, kam nasměrovat další studium, přiblížit jednu z možných cest. Projekt vznikl kdysi jako iniciativa studentů jedné z našich bývalých tříd. Ti naši školu už dávno opustili, ale jejich projekt stále pokračuje.

První letošní projektové dny proběhly v učebnách odborných předmětů v úterý 5. 10. a ve středu 6. 10. 2021. Tentokrát se příprav a realizace ujala třída HŠ3A a cukrářky Daniela a Lucka z C2. Pod vedením učitelů kalkulovali, nakupovali, připravovali, vařili, krájeli, žehlili, účtovali, aby vše bylo, jak má být, až přijdou první hosté. Na letošních prvních projektových dnech jsme přivítali děti z devátých tříd ZŠ Edisonova v Teplicích. Akce začala vzájemným představením se, „hotelováci“ vysvětlili, co vlastně u nás ve škole studují a jaké další obory je možné zde absolvovat. Poté si děti rozdělili do skupinek a odvedli je na jednotlivá stanoviště. Zde si hosté mohli sami vyrobit a ochutnat zeleninový salát, palačinku, ozdobit muffiny, skládat ubrousky, vyzkoušet servis vína, ochutnat míchané nápoje, ledovou kávu, či zhlédnout flambování ovoce. Na posledním stanovišti soutěžili se zavázanýma očima v rozpoznávání chutí čerstvě vylisovaných šťáv z ovoce či zeleniny. Pro děti ze základních škol byly některé z činností nové a z jejich reakcí bylo znát, že je zaujaly. Naši žáci si na oplátku vyzkoušeli, jaké to je být chvilku „učitelem“ a že není jednoduché takovou akci připravit.

Projektových dní se v letošním roce uskuteční ještě několik. Věříme, že budou ještě lepší, než ty právě ukončené.

Ing. Hana Šplíchalová
Ing. Vladimíra Tišerová
Mgr. Jan Šturc
Tomáš Beneš

Nepřehlédněte

food photo - studená - 6

Naše cukrárna U Kantora pro vás připravila tradiční velikonoční nabídku dobrot. Objednávat můžete od 17.2. přímo v jídelně nebo u paní Šmídové na e-mailu: smidova@sostp.cz. Kompletní nabídku najdete v přiloženém souboru.

37db696b-09dc-438c-b41f-26f3a1f435e2

Máme skvělou novinku! Naše hotelovka je součástí slavnostního otevření nové linky ve společnosti AGC. Společně s firmou Saint-Gobain zprovoznili moderní výrobní technologii Volta Hybrid, zaměřenou na výrobu skla. Volta Hybrid je inovativní…

1f161007-701c-44c6-a852-bd4c6f6d927f

Jedna z nepovedenějších akcí hotelovky na slovenské partnerské škole v Horním Smokovci. Milujeme slovenčinu: V posledných dňoch mobility mali študenti z Hotelovky Teplice opäť príležitosť spoznať a naučiť sa niečo nové. Predstavil sa im inovatívny…