Na jeden den žákem hotelové školy podruhé

Publikováno:
245657421_249956433775145_3842107993047950565_n

Žáci třetího ročníku (HŠ3A) oboru HOTELNICTVÍ a cukrářky Lucka a Daniela ze druhého ročníku opět ukázali, co umí. Tentokrát své dovednosti předvedli ve dnech 19. 10. 2021 a 20. 10. 2021 hostům z devátých tříd ze ZŠ Bílá Cesta a ZŠ Edisonova v Teplicích. Celkem téměř 60 dětí.

Naši studenti se na začátku hostům představí, vysvětlí, co u nás ve škole studují a jaké další obory je možné u nás absolvovat. Poté si děti rozdělí do 6 skupinek a odvedou si je na jednotlivá stanoviště. Zde si deváťáci pod vedením našich žáků a pedagogů ve cvičné kuchyni sami připraví zeleninový salát dle svých chutí, ozdobí muffiny krémem a potahovací hmotou, usmaží sladké palačinky. V učebně stolničení si umíchají nealkoholický koktejl, vyzkoušejí skládání plátěných ubrousků a otevírání a servírování vína. Nakonec naši studenti předvedou ukázku flambování ovoce. Postupně všechny skupinky vystřídají všechna stanoviště. Pro děti ze základních škol byly některé tyto činnosti nové, třeba i takové obyčejné činnosti, jako je krájení zeleniny. Z jejich ale reakcí bylo znát, že je zaujaly. Všechno, co si naši hosté připravili, si také snědli a vypili. Naši žáci si na oplátku vyzkoušeli, jaké to je být chvilku „učitelem“ a že není jednoduché vždy rychle reagovat a případně improvizovat.

V této akci budeme ještě v listopadu pokračovat a věříme, že budou následující projektové dny stejně úspěšné jako ty čtyři, které již máme za sebou.

Ing. Hana Šplíchalová
Ing. Vladimíra Tišerová
Mgr. Jan Šturc

Nepřehlédněte

56dd234e-d24a-4071-8bd5-e91eacbc79a3

Ke dvěma dlouhodobým stážistům přibyla skupina děvčat z HŠ3B, další skupina chlapců HŠ3B a HŠ4B obsluhuje tři týdny na Sardinii. Takové aktivity čekají na žáky našich škol. Zkušenosti a zážitky, to jim nikdo nemůže vzít a i krátkodobá stáž se bude…

Untitled design (2)

Přinášíme nabídku odborných kurzů pro tento podzim! Baristický kurz je už naše stálice - pod skvělým vedením Tomáše Zahradila, vedoucího sekce Mistr kávy CBA. Novinkou pro letošek je kurz Teatender junior pod vedením Jana Zlámaného. Info ke kurzům…

d6l7vx1r6bioqqs

Informace pro žáky budoucí N1A a N1B oboru Podnikání: 1. 9. 2025 bude zahájení výuky probíhat v budově Hotelové školy, ne v DK Teplice. Děkujeme za pochopení.