Na jeden den žákem hotelové školy – projekt pokračuje 16. Listopad 2021

Publikováno:
256791514_1089329465147213_282099307380196687_n

V úterý dne 16. 11. 2021 přivítali žáci třetího ročníku (HŠ3A) oboru HOTELNICTVÍ, spolu s cukrářkami ze třetího ročníku, na naší škole deváťáky ze ZŠ Bílá Cesta v Teplicích. Opět jim ukázali, co se za tři roky studia u nás naučili a snažili se všechny hosty zapojit do příprav jídel a nápojů.

Každý projektový den probíhá obdobně: hotelováci se na začátku hostům představí, vysvětlí, co u nás ve škole studují a jaké další obory je možné u nás absolvovat. Následně žáci ze základních škol obejdou kolečko po jednotlivých stanovištích, kterých je celkem 6, v učebně stolničení a ve cvičné kuchyni. Na každém stanovišti si deváťáci pod vedením našich žáků vyzkoušejí různé dovednosti. Nakrájí a umíchají zeleninový salát dle vlastní chutí, ozdobí muffiny krémem a potahovací hmotou, osmaží palačinku, umíchají nealkoholický koktejl, naučí se skládat ubrousky či otevírat víno. Nakonec zhlédnou ukázku flambování. Každý projektový den je pro hostitele svým způsobem nový. S každým novým projektovým dnem se jejich zkušenosti s organizací takové akce prohlubují, učí se rychle reagovat na nenadálé situace a zvládat stresové okamžiky. Děti ze základních škol opět odcházely spokojené a bohatší o neobvyklé zážitky.

Pokud nám to situace dovolí, bude projekt pokračovat ještě v prosinci a lednu, kdy bychom měli přivítat žáky osmých i devátých tříd z dalších základních škol v Teplicích.

Ing. Hana Šplíchalová
Ing. Vladimíra Tišerová
Mgr. Jiří Šturc

Fotogalerie

Nepřehlédněte

197EF561-5BAF-4BA0-9228-4C53FCF202E5_1_201_a

Po týdenním maratonu končí praktické maturity na Hotelové škole. Maturanti mají za sebou první část své zkoušky, letos se bylo na co dívat, hostům jsme zprostředkovali krásné gastronomické zážitky a i kuchyně byla na vysoké úrovni. Většina žáků na…

WhatsApp Image 2024-03-29 at 07.24.43

Třída SČ1 se zapojila do výtvarné soutěže, kterou pořádá Památník Terezín. Žáci prvního ročníku měli výtvarně zpracovat téma „ První věc, kterou udělám po válce, bude…“. V rámci sociálně aktivizačních činností tvořili hračky – panenky, kterými by…

9414679F-0001-4874-BF36-5750BDF1E4A7_4_5005_c

Ve stejný den jako Gastro Hradec se konalo Gastro Labe, je to též prestižní soutěž, která se koná každoročně v Děčíně. Letos jsme měli tu čest účastnit se a dosáhnout pátého místa! Náš tým, složený z Marka Kulovaného a Tomáše Kroky, předvedl…