Na jeden den žákem hotelové školy – projekt pokračuje 16. Listopad 2021

Publikováno:
256791514_1089329465147213_282099307380196687_n

V úterý dne 16. 11. 2021 přivítali žáci třetího ročníku (HŠ3A) oboru HOTELNICTVÍ, spolu s cukrářkami ze třetího ročníku, na naší škole deváťáky ze ZŠ Bílá Cesta v Teplicích. Opět jim ukázali, co se za tři roky studia u nás naučili a snažili se všechny hosty zapojit do příprav jídel a nápojů.

Každý projektový den probíhá obdobně: hotelováci se na začátku hostům představí, vysvětlí, co u nás ve škole studují a jaké další obory je možné u nás absolvovat. Následně žáci ze základních škol obejdou kolečko po jednotlivých stanovištích, kterých je celkem 6, v učebně stolničení a ve cvičné kuchyni. Na každém stanovišti si deváťáci pod vedením našich žáků vyzkoušejí různé dovednosti. Nakrájí a umíchají zeleninový salát dle vlastní chutí, ozdobí muffiny krémem a potahovací hmotou, osmaží palačinku, umíchají nealkoholický koktejl, naučí se skládat ubrousky či otevírat víno. Nakonec zhlédnou ukázku flambování. Každý projektový den je pro hostitele svým způsobem nový. S každým novým projektovým dnem se jejich zkušenosti s organizací takové akce prohlubují, učí se rychle reagovat na nenadálé situace a zvládat stresové okamžiky. Děti ze základních škol opět odcházely spokojené a bohatší o neobvyklé zážitky.

Pokud nám to situace dovolí, bude projekt pokračovat ještě v prosinci a lednu, kdy bychom měli přivítat žáky osmých i devátých tříd z dalších základních škol v Teplicích.

Ing. Hana Šplíchalová
Ing. Vladimíra Tišerová
Mgr. Jiří Šturc

Fotogalerie

Nepřehlédněte

Třídní schůzky pro (21 x 14.8 cm)

Dnes se na hotelovce konají třídní schůzky. Začínáme v 17:00. Seznam učeben najdete na recepci školy při vstupu do budovy. Těšíme se na vás!

IMG_5288

Gábina Tatayová zazářila na 10. ročníku soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2024 a dovezla na hotelovku skvělé 3. místo. Děkujeme za skvělou reprezentaci.

tempImage3rZC57

Učitelé hotelovky se vydali na inspirativní cestu k vědomějšímu stravování. Na semináři pořádaném společností Rostlinně.cz se seznámili s možnostmi vegetariánské a veganské kuchyně. A co je nejlepší? Byli nadšeni, že vařit zajímavě jde i bez masa!…