Na jeden den žákem hotelové školy – projekt pokračuje 16. Listopad 2021

Publikováno:
256791514_1089329465147213_282099307380196687_n

V úterý dne 16. 11. 2021 přivítali žáci třetího ročníku (HŠ3A) oboru HOTELNICTVÍ, spolu s cukrářkami ze třetího ročníku, na naší škole deváťáky ze ZŠ Bílá Cesta v Teplicích. Opět jim ukázali, co se za tři roky studia u nás naučili a snažili se všechny hosty zapojit do příprav jídel a nápojů.

Každý projektový den probíhá obdobně: hotelováci se na začátku hostům představí, vysvětlí, co u nás ve škole studují a jaké další obory je možné u nás absolvovat. Následně žáci ze základních škol obejdou kolečko po jednotlivých stanovištích, kterých je celkem 6, v učebně stolničení a ve cvičné kuchyni. Na každém stanovišti si deváťáci pod vedením našich žáků vyzkoušejí různé dovednosti. Nakrájí a umíchají zeleninový salát dle vlastní chutí, ozdobí muffiny krémem a potahovací hmotou, osmaží palačinku, umíchají nealkoholický koktejl, naučí se skládat ubrousky či otevírat víno. Nakonec zhlédnou ukázku flambování. Každý projektový den je pro hostitele svým způsobem nový. S každým novým projektovým dnem se jejich zkušenosti s organizací takové akce prohlubují, učí se rychle reagovat na nenadálé situace a zvládat stresové okamžiky. Děti ze základních škol opět odcházely spokojené a bohatší o neobvyklé zážitky.

Pokud nám to situace dovolí, bude projekt pokračovat ještě v prosinci a lednu, kdy bychom měli přivítat žáky osmých i devátých tříd z dalších základních škol v Teplicích.

Ing. Hana Šplíchalová
Ing. Vladimíra Tišerová
Mgr. Jiří Šturc

Fotogalerie

Nepřehlédněte

Návrh bez názvu (43)

Přečtěte si inspirativní rozhovor s Mgr. Jiřím Nekudou, ředitelem naší školy, ve kterém zdůrazňuje klíčovou roli slušnosti, tolerance a uznávání hodnot. Hovoří také o výzvách, kterým současné školství čelí. Mimo jiné se dozvíte o úspěšných…

IMG_4813

Krásně jsme zazářili mezi juniorskými sommeliérskými mistry České republiky a dostali se do semifinále. Filip Štochl a Filip Mach bojovali o umístění v soutěži mladých talentů v soutěži Bohemia Sekt Trophée a rozhodně nás krásně reprezentovali. V…

IMG_4794

Loni jsme byli v top ten škol, které se přihlásily do soutěže Studuj gastro. Naše sociální sítě pod drobnohledem obstály a my jsme získali několik cen, jednou z nich byla i kniha, přednáška a návštěva ve vegetariánské restauraci Green table u Miluše…