Pilsner Urquell na hotelovce

Publikováno:
IMG_6778

Jeden z nejlepších výčepních České republiky Miroslav Nekolný (@pantata_vycepni) a obchodní sládek Zdeněk Kalčík přijeli žákům Hotelové školy vysvětlit, jak se pivo vyrábí a jak se s ním má správně pracovat. Žáci druhého ročníku absolvovali interaktivní přednášku proloženou několika soutěžemi a pak si každý pod dozorem pana Nekolného načepoval nealkoholické pivo Birell na hladinku. Součástí školení byly i chyby, kterých by se měl každý, kdo pracuje s pivem vyvarovat. Cílem bylo, aby žáci na praxi dokázali pivo profesionálně načepovat. Pokud chcete vidět pana Nekolného při práci, navštivte ho v restauraci Červený jelen (www.cervenyjelen.cz), kde pracuje jako hlavní výčepní. V restauraci, která má několik světových i českých nej, najdete například nejvyšší tankovou věž na světě: 12 tanků na sobě o celkové kapacitě 6 000 litrů piva, největší gril v České republice a mnoho dalšího. Příští návštěva a školení o pivu proběhne opět za rok.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

f548bb4b-eae7-4b4d-a287-079a9df1ea03

Tradiční školu čepování piva v podání skvělého Zdeňka Kalčíka a Míry Nekolného. Jsme rádi, že spolupracujeme se špičkou ve svém oboru a už víme, jak správně čepovat, co nedělat při péči o pivní sklo a jak má vypadat parádně načepované pivo. Čistá,…

IMG_5846

Tento týden jsme měli šanci vychutnat si (a to doslova) práci profesionálních kuchařů z luxusní restaurace Arrigo v Děčíně. Naši druháci s nimi připravovali celé menu, viděli poprvé lanýže, ochutnali zajímavé kombinace a jsou motivováni k práci v…

VF logotype black

Ještě před koncem roku slavíme, získali jsme podporu z Visegrádského fondu na cestu na Slovensko, která se uskuteční v únoru (2. 2. - 8. 2. 2025) a recipročně Slováci ze Stredné školy hotelové v Horním Smokovci přijedou v červnu (16. 6. - 22. 6.…