Pilsner Urquell na hotelovce

Publikováno:
IMG_6778

Jeden z nejlepších výčepních České republiky Miroslav Nekolný (@pantata_vycepni) a obchodní sládek Zdeněk Kalčík přijeli žákům Hotelové školy vysvětlit, jak se pivo vyrábí a jak se s ním má správně pracovat. Žáci druhého ročníku absolvovali interaktivní přednášku proloženou několika soutěžemi a pak si každý pod dozorem pana Nekolného načepoval nealkoholické pivo Birell na hladinku. Součástí školení byly i chyby, kterých by se měl každý, kdo pracuje s pivem vyvarovat. Cílem bylo, aby žáci na praxi dokázali pivo profesionálně načepovat. Pokud chcete vidět pana Nekolného při práci, navštivte ho v restauraci Červený jelen (www.cervenyjelen.cz), kde pracuje jako hlavní výčepní. V restauraci, která má několik světových i českých nej, najdete například nejvyšší tankovou věž na světě: 12 tanků na sobě o celkové kapacitě 6 000 litrů piva, největší gril v České republice a mnoho dalšího. Příští návštěva a školení o pivu proběhne opět za rok.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

b293f3f4-b2fd-4cf2-94fe-eeacfcf29957

Třeťáci z HŠ3B se vypravili do ústecké knihovny, kde je čekala beseda k maturitní četbě. Knihovníci, kteří celou akci vedli, se postarali o to, aby žáci nejen pochopili, ale i ocenili klíčová díla české literatury, která je čekají u maturity a která…

92b48feb-7ae0-466b-bed4-07016858fde7

Ani u oboru sociální činnost nezůstávají pozadu a jejich praktické maturity mají naši žáci za sebou. Jejich praktická zkouška probíhá na smluvním pracovišti, kde žáci běžně vykonávají svou praxi. Domov důchodců v Bystřanech je pro tento typ zkoušky…

IMG_6662

Poslední dvě pětičlenné skupiny čekají na svůj den D. Jejich úkolem je připravit banket pro 6 hostů. Jeden manažer, dva kuchaři a dva číšníci se připravují od ledna na parádní hostinu, kterou si přijdou užít rodiče, přátelé a čestný host zvaný…