Pilsner Urquell na hotelovce

Publikováno:
IMG_6778

Jeden z nejlepších výčepních České republiky Miroslav Nekolný (@pantata_vycepni) a obchodní sládek Zdeněk Kalčík přijeli žákům Hotelové školy vysvětlit, jak se pivo vyrábí a jak se s ním má správně pracovat. Žáci druhého ročníku absolvovali interaktivní přednášku proloženou několika soutěžemi a pak si každý pod dozorem pana Nekolného načepoval nealkoholické pivo Birell na hladinku. Součástí školení byly i chyby, kterých by se měl každý, kdo pracuje s pivem vyvarovat. Cílem bylo, aby žáci na praxi dokázali pivo profesionálně načepovat. Pokud chcete vidět pana Nekolného při práci, navštivte ho v restauraci Červený jelen (www.cervenyjelen.cz), kde pracuje jako hlavní výčepní. V restauraci, která má několik světových i českých nej, najdete například nejvyšší tankovou věž na světě: 12 tanků na sobě o celkové kapacitě 6 000 litrů piva, největší gril v České republice a mnoho dalšího. Příští návštěva a školení o pivu proběhne opět za rok.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

Cambridge English

Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice je oficiálním přípravným centrem Cambridge English a partnerskou školou Evropského centra jazykových zkoušek. Žáci naší školy mají v rámci studia možnost nejen získat výbornou…

7D7BAD4F-5167-4F87-A90B-387DB31020DE

Ve středu 22. října jsme naskočili do autobusu a vyrazili za naším třídenním dobrodružstvím. První zastávka? Hrad Bouzov – krásný, pohádkový hrad a místo, kde se natáčela spousta pohádek. Večer jsme dorazili do Olomouce, kde jsme si prošli centrum a…

gastroden facebook event (4)

Srdečně vás zveme na letošní ročník Gastrodne! Potkáme se ve čtvrtek 20. listopadu od 11:00 do 17:00 v budově Hotelovky. Tématem letošního ročníku je karneval. Přijďte ochutnat výrobky našich žáků a užít si barevné oslavy!