Pilsner Urquell na hotelovce

Publikováno:
IMG_6778

Jeden z nejlepších výčepních České republiky Miroslav Nekolný (@pantata_vycepni) a obchodní sládek Zdeněk Kalčík přijeli žákům Hotelové školy vysvětlit, jak se pivo vyrábí a jak se s ním má správně pracovat. Žáci druhého ročníku absolvovali interaktivní přednášku proloženou několika soutěžemi a pak si každý pod dozorem pana Nekolného načepoval nealkoholické pivo Birell na hladinku. Součástí školení byly i chyby, kterých by se měl každý, kdo pracuje s pivem vyvarovat. Cílem bylo, aby žáci na praxi dokázali pivo profesionálně načepovat. Pokud chcete vidět pana Nekolného při práci, navštivte ho v restauraci Červený jelen (www.cervenyjelen.cz), kde pracuje jako hlavní výčepní. V restauraci, která má několik světových i českých nej, najdete například nejvyšší tankovou věž na světě: 12 tanků na sobě o celkové kapacitě 6 000 litrů piva, největší gril v České republice a mnoho dalšího. Příští návštěva a školení o pivu proběhne opět za rok.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

9f561475-133e-43ec-9b5b-34e9246e705d

Od června do září probíhá rekonstrukce cvičných kuchyněk, financovaná z Operačního programu Spravedlivá transformace. Začalo se stavebními úpravami, pokračuje se výběrem firmy, která dodá technologie. Vše běží podle plánu a od října se těšíme na…

Návrh bez názvu (6)

Od 1. července začínají školní prázdniny, během kterých se mnozí z vás zapojí do prázdninových brigád. Pro tyto aktivity budete potřebovat potvrzení o studiu. Pokud jste si ho ještě nevyzvedli, můžete o něj jednoduše požádat online a potvrzení…

D2480FB6-7A36-4144-9C70-2A8882ED4259_4_5005_c

Po letech opět po boku pana prezidenta. Bylo nám velkou ctí obsluhovat pana Petra Pavla. Na zámku Jezeří panovala příjemná přátelská atmosféra a my doufáme, že jsme se s panem prezidentem neviděli pracovně naposledy.