Pilsner Urquell na hotelovce

Publikováno:
IMG_6778

Jeden z nejlepších výčepních České republiky Miroslav Nekolný (@pantata_vycepni) a obchodní sládek Zdeněk Kalčík přijeli žákům Hotelové školy vysvětlit, jak se pivo vyrábí a jak se s ním má správně pracovat. Žáci druhého ročníku absolvovali interaktivní přednášku proloženou několika soutěžemi a pak si každý pod dozorem pana Nekolného načepoval nealkoholické pivo Birell na hladinku. Součástí školení byly i chyby, kterých by se měl každý, kdo pracuje s pivem vyvarovat. Cílem bylo, aby žáci na praxi dokázali pivo profesionálně načepovat. Pokud chcete vidět pana Nekolného při práci, navštivte ho v restauraci Červený jelen (www.cervenyjelen.cz), kde pracuje jako hlavní výčepní. V restauraci, která má několik světových i českých nej, najdete například nejvyšší tankovou věž na světě: 12 tanků na sobě o celkové kapacitě 6 000 litrů piva, největší gril v České republice a mnoho dalšího. Příští návštěva a školení o pivu proběhne opět za rok.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

Web banner - Přípravné e-kurzy (1)

Letos jsme si pro vás opět připravili přípravné e-kurzy k přijímačkám. Tradičně začínáme online formou MS Teams webinářů od března 2026, vždy od 15:30 do 17:00. V kurzu českého jazyka se můžete těšit na tato témata: 9. 3. 2026 Pravopis 16. 3. 2026…

Jirka

Střední průmyslová škola v Teplicích má další důvod k radosti. Žák třetího ročníku oboru Informační technologie Jiří Kolman úspěšně reprezentoval školu na celodenní akci Přírodovědecké fakulty UJEP s názvem Poznej, bádej, objevuj & inovuj –…

inovace

Inovativní podnikání očima studentů ČZU Studenti PEF ČZU, Natálie a Honza, představili žákům nástavbového studia unikátní vysokoškolský program Inovativní podnikání, který vychází z legendárního finského modelu Tiimiakatemia. Co je Tiimiakatemia?…