Pilsner Urquell na hotelovce

Publikováno:
IMG_6778

Jeden z nejlepších výčepních České republiky Miroslav Nekolný (@pantata_vycepni) a obchodní sládek Zdeněk Kalčík přijeli žákům Hotelové školy vysvětlit, jak se pivo vyrábí a jak se s ním má správně pracovat. Žáci druhého ročníku absolvovali interaktivní přednášku proloženou několika soutěžemi a pak si každý pod dozorem pana Nekolného načepoval nealkoholické pivo Birell na hladinku. Součástí školení byly i chyby, kterých by se měl každý, kdo pracuje s pivem vyvarovat. Cílem bylo, aby žáci na praxi dokázali pivo profesionálně načepovat. Pokud chcete vidět pana Nekolného při práci, navštivte ho v restauraci Červený jelen (www.cervenyjelen.cz), kde pracuje jako hlavní výčepní. V restauraci, která má několik světových i českých nej, najdete například nejvyšší tankovou věž na světě: 12 tanků na sobě o celkové kapacitě 6 000 litrů piva, největší gril v České republice a mnoho dalšího. Příští návštěva a školení o pivu proběhne opět za rok.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

tempImage3rZC57

Učitelé hotelovky se vydali na inspirativní cestu k vědomějšímu stravování. Na semináři pořádaném společností Rostlinně.cz se seznámili s možnostmi vegetariánské a veganské kuchyně. A co je nejlepší? Byli nadšeni, že vařit zajímavě jde i bez masa!…

IMG_0633

Myslíte si, že lyžařská sezona končí s prvním jarem? Překvapivě, ne vždy to tak je! Poslední kurz lyžování s O1.B na Klínovci nám ukázal, že zima má ještě co nabídnout, a to i když kalendář naznačuje, že bychom měli vyměnit lyže za kolo. Nejenže nás…

07B086F9-3647-42FB-A1B9-8134235869CD

Ve dnech 25. až 26. března 2024 obdrží všichni zletilí uchazeči a zákonní zástupci nezletilých uchazečů prostřednictvím systému DiPSy nebo doporučeně poštou vyrozumění o registraci přihlášky a přidělení registračního čísla. Toto registrační číslo…