Baristický kurz aneb umění přípravy kávy

Publikováno:
Baristicky kurz

Ve dnech 27. – 28. dubna 2023 se na naší Hotelové škole konal “ZÁKLADNÍ KURZ BARISTA JUNIOR”. Tento kurz, doporučený Českou barmanskou asociací z.s. jako základní odborná příprava pro soutěže Mistr kávy, vedl certifikovaný lektor a vedoucí sekce Mistr kávy CBA, pan Tomáš Zahradil.

V teoretické části kurzu se žáci dozvěděli mnoho zajímavostí o kávě a její historii. Získali znalosti o různých druzích kávy, pěstování a pražení kávy a další zajímavosti z kávového světa.

V první praktické části kurzu se žáci učili seřídit mlýnek, připravovat alternativní kávové nápoje a připravit espresso. Druhý den se pak žáci věnovali nácviku přípravy cappuccina a připravovali kávu v džezvě, French press, Aeropress, Mocca, Chemex nebo V60.

Kurz byl zakončen teoretickou a praktickou zkouškou. Úspěšní absolventi obdrželi certifikát, který jim potvrdil získané znalosti a dovednosti.

Tento kurz poskytuje žákům nezbytné základy pro přípravu skvělé kávy, ale také jim přináší hlubší porozumění celému kávovému světu. Je to skvělá příležitost pro žáky, kteří se chtějí stát profesionálními baristy a vyzkoušet si své schopnosti v této oblíbené oblasti.

Nepřehlédněte

Untitled design

V přiloženém souboru naleznete informace k prázdninovému provozu sekretariátu.

IMG_7282

V uplynulých dnech jsme měli jedinečnou příležitost hostit slovenské žáky v našem městě. Tento pobyt se uskutečnil díky spolupráci sw Střední školou hotelovou z Horního Smokovce a podpoře z International Visegrad Fund. A co všechno jsme během pobytu…

9mwhs4ei79qu9ws

Výsledkové listiny naleznete v níže uvedených přílohách. Uchazeči v systému DiPSy rovněž uvidí své výsledky ve všech oborech, kam podali přihlášku. Jak na to ? Uchazeč zadá v jeho veřejné části (tedy uchazeč nemusí být ověřen identitou občana) své…