Baristický kurz aneb umění přípravy kávy

Publikováno:
Baristicky kurz

Ve dnech 27. – 28. dubna 2023 se na naší Hotelové škole konal “ZÁKLADNÍ KURZ BARISTA JUNIOR”. Tento kurz, doporučený Českou barmanskou asociací z.s. jako základní odborná příprava pro soutěže Mistr kávy, vedl certifikovaný lektor a vedoucí sekce Mistr kávy CBA, pan Tomáš Zahradil.

V teoretické části kurzu se žáci dozvěděli mnoho zajímavostí o kávě a její historii. Získali znalosti o různých druzích kávy, pěstování a pražení kávy a další zajímavosti z kávového světa.

V první praktické části kurzu se žáci učili seřídit mlýnek, připravovat alternativní kávové nápoje a připravit espresso. Druhý den se pak žáci věnovali nácviku přípravy cappuccina a připravovali kávu v džezvě, French press, Aeropress, Mocca, Chemex nebo V60.

Kurz byl zakončen teoretickou a praktickou zkouškou. Úspěšní absolventi obdrželi certifikát, který jim potvrdil získané znalosti a dovednosti.

Tento kurz poskytuje žákům nezbytné základy pro přípravu skvělé kávy, ale také jim přináší hlubší porozumění celému kávovému světu. Je to skvělá příležitost pro žáky, kteří se chtějí stát profesionálními baristy a vyzkoušet si své schopnosti v této oblíbené oblasti.

Nepřehlédněte

IMG_4794

Loni jsme byli v top ten škol, které se přihlásily do soutěže Studuj gastro. Naše sociální sítě pod drobnohledem obstály a my jsme získali několik cen, jednou z nich byla i kniha, přednáška a návštěva ve vegetariánské restauraci Green table u Miluše…

IMG_4776

U toho hotelovka pochopitelně nemohla chybět! Po dlouhém čekání se Dům kultury Teplice konečně znovu otevřel veřejnosti! Tento významný kulturní stánek prošel rozsáhlou rekonstrukcí, která mu vdechla nový život a moderní vzhled. Naše škola měla tu…

55516E63-51E6-464D-A2C6-77E57A1164D3_4_5005_c

Naši žáci se nedávno vrátili z tříměsíční stáže v Itálii v rámci programu Erasmus+. Tento nezapomenutelný zážitek jim přinesl nejen nové dovednosti a znalosti, ale také spoustu krásných i náročných momentů, o které se chtějí podělit s budoucími…