Ohlédnutí za školním rokem 22/23

Publikováno:
WhatsApp Image 2023-04-12 at 05.10.00

Máme být na co pyšní, tento školní rok se mimořádně vydařil.  Uspořádali jsme významné akce, např. pod taktovkou Mirky van Gils Slavíkové. Absolvovali jsme workshopy - mistr řezník pan Holý přijel předvést zpracování vepřového masa, šéfkuchař pan Mühlfriedl z Johannesbad Fachklinik & Gesundheitszentrum Raupennest přijel udělat celodenní program na téma mořské plody, vybraní žáci jeli do O2 Arény na české finále nejlepší kuchařské světové soutěže Bocuse D'or, Pavel Jungmann, žák 2. ročníku oboru kuchař, vyhrál soutěž hotelových škol Sollertia v Praze, tentýž žák obsadil druhé místo ve zlatém pásmu na Gastrojunior – mistrovství ČR juniorů atd. V neposlední řadě cukrářka Lucka Šimánková vyhrála Lázeňský pohárek v Grandhotelu Pupp a umístila se ve stříbrném pásmu na soutěži Gastrojunior. 

Jak vidíte, pokud někdo chce, máme pro něj opravdu bohatý studijní program. Je dobře, že jste si nás vybrali, máte se na co těšit.

Nepřehlédněte

b293f3f4-b2fd-4cf2-94fe-eeacfcf29957

Třeťáci z HŠ3B se vypravili do ústecké knihovny, kde je čekala beseda k maturitní četbě. Knihovníci, kteří celou akci vedli, se postarali o to, aby žáci nejen pochopili, ale i ocenili klíčová díla české literatury, která je čekají u maturity a která…

92b48feb-7ae0-466b-bed4-07016858fde7

Ani u oboru sociální činnost nezůstávají pozadu a jejich praktické maturity mají naši žáci za sebou. Jejich praktická zkouška probíhá na smluvním pracovišti, kde žáci běžně vykonávají svou praxi. Domov důchodců v Bystřanech je pro tento typ zkoušky…

IMG_6662

Poslední dvě pětičlenné skupiny čekají na svůj den D. Jejich úkolem je připravit banket pro 6 hostů. Jeden manažer, dva kuchaři a dva číšníci se připravují od ledna na parádní hostinu, kterou si přijdou užít rodiče, přátelé a čestný host zvaný…