Sommeliérský kurz

Publikováno:
01AEBE27-E29A-41A2-9C14-F3AA5A37AA3A_4_5005_c

Víte, co spojuje výbornou náladu, skvělou společnost a lahodná vína? Tuto tajemnou rovnici odhalovali žáci Hotelové školy Teplice během sommeliérského kurzu, který se na škole konal. Pro některé z nich to byla první zkušenost s vínem, zatímco pro jiné to byla příležitost rozšířit své znalosti o světě vína.
Pod taktovkou Františka Koudely z Asociace sommeliérů ČR si vyzkoušeli praktické dovednosti včetně dekantace červeného vína.

„Sommeliérský kurz byl pro nás skvělou příležitostí naučit se více o víně, jeho původu, odrůdách a správném servírování. Bylo to pro nás velmi inspirující,“ říká Hanka, jedna ze studentek, která se kurzu zúčastnila.

Kurz byl zaměřen na základní principy ochutnávky vína, techniky degustace, vhodné párování vína s jídlem a také na historii a kulturu vína. Studenti měli možnost ochutnat širokou škálu vín z různých regionů a odrůd. Díky praxi získali dovednosti potřebné pro to, aby mohli doporučovat vína podle chuti a preference zákazníků.



 

Fotogalerie

Nepřehlédněte

Cambridge English

Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice je oficiálním přípravným centrem Cambridge English a partnerskou školou Evropského centra jazykových zkoušek. Žáci naší školy mají v rámci studia možnost nejen získat výbornou…

6d90b542-bf3c-475a-9abb-b39c54ab694a

Naši žáci z obchodky právě prožívají jedinečnou zkušenost v rámci čtrnáctidenní stáže v Itálii. První týden mají úspěšně za sebou. Naskytla se jim možnost působit na různých pracovištích. Někteří z nich získávají cenné zkušenosti v ATP, kde se…

Image

Naše úspěšná účast v prestižní soutěži AGC Technowizz 2025 (článek zde ) přinesla škole nejen cennou zkušenost, ale i konkrétní přínos do výuky. Díky výhře jsme mohli pořídit moderní diagnostický přístroj Launch, který se běžně využívá v…