Sommeliérský kurz

Publikováno:
01AEBE27-E29A-41A2-9C14-F3AA5A37AA3A_4_5005_c

Víte, co spojuje výbornou náladu, skvělou společnost a lahodná vína? Tuto tajemnou rovnici odhalovali žáci Hotelové školy Teplice během sommeliérského kurzu, který se na škole konal. Pro některé z nich to byla první zkušenost s vínem, zatímco pro jiné to byla příležitost rozšířit své znalosti o světě vína.
Pod taktovkou Františka Koudely z Asociace sommeliérů ČR si vyzkoušeli praktické dovednosti včetně dekantace červeného vína.

„Sommeliérský kurz byl pro nás skvělou příležitostí naučit se více o víně, jeho původu, odrůdách a správném servírování. Bylo to pro nás velmi inspirující,“ říká Hanka, jedna ze studentek, která se kurzu zúčastnila.

Kurz byl zaměřen na základní principy ochutnávky vína, techniky degustace, vhodné párování vína s jídlem a také na historii a kulturu vína. Studenti měli možnost ochutnat širokou škálu vín z různých regionů a odrůd. Díky praxi získali dovednosti potřebné pro to, aby mohli doporučovat vína podle chuti a preference zákazníků.



 

Fotogalerie

Nepřehlédněte

IMG_5706

Ve středu 26. března 2025 se naše škola zapojila do každoroční charitativní sbírky Život dětem, která pomáhá vážně nemocným dětem po celé České republice. Dobrovolnice ze třídy V3B, Tereza Masnicová a Anna Peclinovská, celý den nabízely sbírkové…

IMG_5721

Zúčastni se herní bitvy roku! Datum: 16. 5. 2025 Prezence: od 14:30 Start: 15:00 Místo: PC učebny ČVUT Předpokládaný konec: do 24:00 Startovné: zdarma Proběhne soutěž pro 8 týmů po 5 hráčích. Hraje se na školních PC, přičemž si hráči přinesou…

IMG_20250328_163532

Díky projektu EPAS jsme měli jedinečnou možnost navštívit Evropský parlament ve Štrasburku a stát se na chvíli součástí mezinárodní debaty v rámci prestižního programu Euroscola. Euroscola je vzdělávací iniciativa, která od roku 1990 otevírá dveře…