Sommeliérský kurz

Publikováno:
01AEBE27-E29A-41A2-9C14-F3AA5A37AA3A_4_5005_c

Víte, co spojuje výbornou náladu, skvělou společnost a lahodná vína? Tuto tajemnou rovnici odhalovali žáci Hotelové školy Teplice během sommeliérského kurzu, který se na škole konal. Pro některé z nich to byla první zkušenost s vínem, zatímco pro jiné to byla příležitost rozšířit své znalosti o světě vína.
Pod taktovkou Františka Koudely z Asociace sommeliérů ČR si vyzkoušeli praktické dovednosti včetně dekantace červeného vína.

„Sommeliérský kurz byl pro nás skvělou příležitostí naučit se více o víně, jeho původu, odrůdách a správném servírování. Bylo to pro nás velmi inspirující,“ říká Hanka, jedna ze studentek, která se kurzu zúčastnila.

Kurz byl zaměřen na základní principy ochutnávky vína, techniky degustace, vhodné párování vína s jídlem a také na historii a kulturu vína. Studenti měli možnost ochutnat širokou škálu vín z různých regionů a odrůd. Díky praxi získali dovednosti potřebné pro to, aby mohli doporučovat vína podle chuti a preference zákazníků.



 

Fotogalerie

Nepřehlédněte

Olympiáda v anglickém jazyce

I učitelé mají svá dobrodružství! Letos se rozhodli pro netradiční teambuildingovou aktivitu – závody dračích lodí na řece Labi. Posádka složená z 21 odvážlivců se postavila před největší výzvu: sehrát se a pádlovat v jednu současnou chvíli. Závody…

022E81C4-51AE-43AF-94C2-E6FF0F3185B1

V minulém týdnu se na naší Hotelové škole konal Základní kurz Barista Junior, a bylo to vzrušující! Pokud jste se cítili, jako byste byli v kávovém ráji, nebyli jste sami. Zde je rychlý přehled toho, co se stalo: Kávový svět od A do Z: Naši žáci se…

197EF561-5BAF-4BA0-9228-4C53FCF202E5_1_201_a

Po týdenním maratonu končí praktické maturity na Hotelové škole. Maturanti mají za sebou první část své zkoušky, letos se bylo na co dívat, hostům jsme zprostředkovali krásné gastronomické zážitky a i kuchyně byla na vysoké úrovni. Většina žáků na…