Sommeliérský kurz

Publikováno:
01AEBE27-E29A-41A2-9C14-F3AA5A37AA3A_4_5005_c

Víte, co spojuje výbornou náladu, skvělou společnost a lahodná vína? Tuto tajemnou rovnici odhalovali žáci Hotelové školy Teplice během sommeliérského kurzu, který se na škole konal. Pro některé z nich to byla první zkušenost s vínem, zatímco pro jiné to byla příležitost rozšířit své znalosti o světě vína.
Pod taktovkou Františka Koudely z Asociace sommeliérů ČR si vyzkoušeli praktické dovednosti včetně dekantace červeného vína.

„Sommeliérský kurz byl pro nás skvělou příležitostí naučit se více o víně, jeho původu, odrůdách a správném servírování. Bylo to pro nás velmi inspirující,“ říká Hanka, jedna ze studentek, která se kurzu zúčastnila.

Kurz byl zaměřen na základní principy ochutnávky vína, techniky degustace, vhodné párování vína s jídlem a také na historii a kulturu vína. Studenti měli možnost ochutnat širokou škálu vín z různých regionů a odrůd. Díky praxi získali dovednosti potřebné pro to, aby mohli doporučovat vína podle chuti a preference zákazníků.



 

Fotogalerie

Nepřehlédněte

d6l7vx1r6bioqqs

V příloze naleznete termíny ZZ pro podzim 2025.

d6l7vx1r6bioqqs

V příloze naleznete termíny MZ pro podzim 2025.

245d3bf7-c20f-4f09-b8fc-321dc39c07ed

Ani o prázdninách naši žáci nezahálejí a sbírají cenné zkušenosti v rámci Erasmu+. Naši dva kuchaři Adam a Tony odcestovali do Rimini v Itálii už v červnu a vracet se budou až v září. jedná se tedy o dlouhodobou stáž ErasmusPro. Velká vedra, plno…