Sommeliérský kurz

Publikováno:
01AEBE27-E29A-41A2-9C14-F3AA5A37AA3A_4_5005_c

Víte, co spojuje výbornou náladu, skvělou společnost a lahodná vína? Tuto tajemnou rovnici odhalovali žáci Hotelové školy Teplice během sommeliérského kurzu, který se na škole konal. Pro některé z nich to byla první zkušenost s vínem, zatímco pro jiné to byla příležitost rozšířit své znalosti o světě vína.
Pod taktovkou Františka Koudely z Asociace sommeliérů ČR si vyzkoušeli praktické dovednosti včetně dekantace červeného vína.

„Sommeliérský kurz byl pro nás skvělou příležitostí naučit se více o víně, jeho původu, odrůdách a správném servírování. Bylo to pro nás velmi inspirující,“ říká Hanka, jedna ze studentek, která se kurzu zúčastnila.

Kurz byl zaměřen na základní principy ochutnávky vína, techniky degustace, vhodné párování vína s jídlem a také na historii a kulturu vína. Studenti měli možnost ochutnat širokou škálu vín z různých regionů a odrůd. Díky praxi získali dovednosti potřebné pro to, aby mohli doporučovat vína podle chuti a preference zákazníků.



 

Fotogalerie

Nepřehlédněte

56dd234e-d24a-4071-8bd5-e91eacbc79a3

Ke dvěma dlouhodobým stážistům přibyla skupina děvčat z HŠ3B, další skupina chlapců HŠ3B a HŠ4B obsluhuje tři týdny na Sardinii. Takové aktivity čekají na žáky našich škol. Zkušenosti a zážitky, to jim nikdo nemůže vzít a i krátkodobá stáž se bude…

Untitled design (2)

Přinášíme nabídku odborných kurzů pro tento podzim! Baristický kurz je už naše stálice - pod skvělým vedením Tomáše Zahradila, vedoucího sekce Mistr kávy CBA. Novinkou pro letošek je kurz Teatender junior pod vedením Jana Zlámaného. Info ke kurzům…

d6l7vx1r6bioqqs

Informace pro žáky budoucí N1A a N1B oboru Podnikání: 1. 9. 2025 bude zahájení výuky probíhat v budově Hotelové školy, ne v DK Teplice. Děkujeme za pochopení.