Vše o čokoládě a pralinkách

Publikováno:
3C1D615B-5187-4496-A2CB-D6A4F17A4D76_4_5005_c

Cukrářky třetího ročníku měly jedinečnou možnost podívat se na výrobu pralinek a hlavně si temperování čokolády vyzkoušet na vlastní kůži. Děvčata zjistila, že práce není tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá. Každá si vyzkoušela nějakou fázi výroby pralinek z velmi kvalitní belgické čokolády. Někdo víčkoval, někdo tvořil skořápky, někdo tepmperoval. Všechny byly nadmíru spokojeny a děkují firmě Puratos za skvělý den.

Nepřehlédněte

Image

Naše úspěšná účast v prestižní soutěži AGC Technowizz 2025 (článek zde ) přinesla škole nejen cennou zkušenost, ale i konkrétní přínos do výuky. Díky výhře jsme mohli pořídit moderní diagnostický přístroj Launch, který se běžně využívá v…

56dd234e-d24a-4071-8bd5-e91eacbc79a3

Ke dvěma dlouhodobým stážistům přibyla skupina děvčat z HŠ3B, další skupina chlapců HŠ3B a HŠ4B obsluhuje tři týdny na Sardinii. Takové aktivity čekají na žáky našich škol. Zkušenosti a zážitky, to jim nikdo nemůže vzít a i krátkodobá stáž se bude…

f4d82554-515c-4aed-96de-94f887c3b7c3

Ve dnech 3.–5. září se žáci tříd O1. A, O1. B a EL1 zúčastnili adaptačního kurzu v kempu Sluníčko u Máchova jezera. Program byl nabitý seznamovacími aktivitami, tematickými dílnami, sportem i zábavou. Nechyběl ani táborák, noční hra, soutěž tříd,…