Vše o čokoládě a pralinkách

Publikováno:
3C1D615B-5187-4496-A2CB-D6A4F17A4D76_4_5005_c

Cukrářky třetího ročníku měly jedinečnou možnost podívat se na výrobu pralinek a hlavně si temperování čokolády vyzkoušet na vlastní kůži. Děvčata zjistila, že práce není tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá. Každá si vyzkoušela nějakou fázi výroby pralinek z velmi kvalitní belgické čokolády. Někdo víčkoval, někdo tvořil skořápky, někdo tepmperoval. Všechny byly nadmíru spokojeny a děkují firmě Puratos za skvělý den.

Nepřehlédněte

IMG_5329

Dne 26. března 2025 se naše učitelky angličtiny z Hotelové školy, Obchodní akademie a Průmyslové školy zúčastnily Konference pro lepší angličtinu – Meet. Share. Inspire., kterou pořádalo Evropské centrum jazykových zkoušek ELEC ve spolupráci s…

IMG_6560

Plating? Kdo se trochu pohybuje v gastronomii, tak ví, že pod tímto názvem se schovává spousta kreativity, barev a hravosti. To nám přijel předvést mistr svého umění Radek David. Už víme, jak krásně naaranžovat jídlo na krásné talíře, víme, že…

dab7e32d-8ed2-4bdc-a2cf-c7544a62c810

Učebnice jsou skvělé, ale co si budeme povídat – skutečné mistrovství se buduje hlavně praxí. Naši žáci mají jedinečnou možnost přesunout se od výkresů a tabulek přímo k moderním strojům ve firmě KOVPAL, která se specializuje na zpracování plechů a…