Škola čepování piva

Publikováno:
3012F083-E694-4E74-8887-ACC7DE02CDCC_1_201_a

Celý týden probíhá akce Plzeňského Prazdroje o čepování piva. 

Škola čepování piva Pilsner Urquell nám otevírá dveře do světa pivního řemesla. Dozvěděli jsme se vše o správném čepování a péči o pivo Pilsner Urquell.

Zdeněk Kalčík zahájil teoretickou část pro všechny druhé ročníky. Do konce týdne budou probíhat praktické workshopy, kde si každý vyzkouší načepování a ošetření svého půllitru.

Co nás čeká na Škole čepování piva Pilsner Urquell?

  1. Teorie čepování: Zkušený pivovarský odborník nás provedl zásadami čepování. Naučili jsme se, jak načepovat pivo „na hladinku“, co se skrývá pod názvy „čochtan“, „šnyt“ či „mlíko“.
  2. Praktické workshopy: Sami se postavíme za výčep a pod vedením odborníka Mirka Nekolného si vyzkoušíme správné čepování piva.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

b293f3f4-b2fd-4cf2-94fe-eeacfcf29957

Třeťáci z HŠ3B se vypravili do ústecké knihovny, kde je čekala beseda k maturitní četbě. Knihovníci, kteří celou akci vedli, se postarali o to, aby žáci nejen pochopili, ale i ocenili klíčová díla české literatury, která je čekají u maturity a která…

92b48feb-7ae0-466b-bed4-07016858fde7

Ani u oboru sociální činnost nezůstávají pozadu a jejich praktické maturity mají naši žáci za sebou. Jejich praktická zkouška probíhá na smluvním pracovišti, kde žáci běžně vykonávají svou praxi. Domov důchodců v Bystřanech je pro tento typ zkoušky…

IMG_6662

Poslední dvě pětičlenné skupiny čekají na svůj den D. Jejich úkolem je připravit banket pro 6 hostů. Jeden manažer, dva kuchaři a dva číšníci se připravují od ledna na parádní hostinu, kterou si přijdou užít rodiče, přátelé a čestný host zvaný…