Cesta k vlastnímu pečivu Puratos

Publikováno:
21001292-7575-45F2-84CD-36A6FEF44DCE_4_5005_c

Návštěva v Puratos podruhé

Kuchaři z naší školy měli jedinečnou příležitost navštívit firmu Puratos v Klíčanech. Tato společnost se specializuje na výrobu surovin pro pekaře, cukráře a čokoládovny. Na programu byla exkurze po výrobním závodě, setkání se zaměstnanci a praktická dílna, kde se kuchaři naučili, jak si připravit vlastní pečivo.

Praktická dílna

V dílně se kuchaři seznámili s různými druhy mouky, droždí a dalšími surovinami. Naučili se tvarovat bagety, rohlíky a chleba. Zaměstnanci Puratos jim ukázali, jak dosáhnout křupavé kůrčičky a nadýchané střídky. Kuchaři měli možnost si vyzkoušet různé techniky a experimentovat s recepty.

Vlastní pizza

Jako bonus dostali kuchaři možnost si ozdobit a upéct vlastní pizzu. Každý si vybral oblíbené ingredience a vytvořil si svou unikátní kombinaci. Po pečení si mohli svou pizzu sníst k obědu. Byla to skvělá příležitost pro kuchaře prozkoumat různé chutě a vytvořit něco vlastního.

Celý den byl plný inspirace a nových zkušeností. Kuchaři se vrátili do školy s novými nápady a dovednostmi, které mohou využít ve své práci. Navštívit firmu Puratos byla pro ně nejen poučná, ale také velmi zábavná zkušenost.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

56dd234e-d24a-4071-8bd5-e91eacbc79a3

Ke dvěma dlouhodobým stážistům přibyla skupina děvčat z HŠ3B, další skupina chlapců HŠ3B a HŠ4B obsluhuje tři týdny na Sardinii. Takové aktivity čekají na žáky našich škol. Zkušenosti a zážitky, to jim nikdo nemůže vzít a i krátkodobá stáž se bude…

f4d82554-515c-4aed-96de-94f887c3b7c3

Ve dnech 3.–5. září se žáci tříd O1. A, O1. B a EL1 zúčastnili adaptačního kurzu v kempu Sluníčko u Máchova jezera. Program byl nabitý seznamovacími aktivitami, tematickými dílnami, sportem i zábavou. Nechyběl ani táborák, noční hra, soutěž tříd,…

Untitled design (2)

Přinášíme nabídku odborných kurzů pro tento podzim! Baristický kurz je už naše stálice - pod skvělým vedením Tomáše Zahradila, vedoucího sekce Mistr kávy CBA. Novinkou pro letošek je kurz Teatender junior pod vedením Jana Zlámaného. Info ke kurzům…