Visegrádský fond podpořil cestu na Slovensko

Publikováno:
ad4c1833-e44b-4ad8-a961-5a71afcdcccd

14 žáků gastro oborů a 2 učitelé se vydali na svou cestu za poznáním. V rámci Visegrádských fondů jsme mohli zažít týden skvělých zážitků na Slovensku přímo v srdci Vysokých Tater. Podívali jsme se na Biofarmu Važec a zjistili principy Farm To Table systému, kdy suroviny ve špičkové kvalitě putují přímo z farmy na talíř zákazníků hotelů a jiných ubytovacích zařízení v Tatrách. V luxusních pětihvězdičkových hotelích jsme zkoumali výhody Zero Waste, vyzkoušeli si, jak takovýto systém vůbec funguje a co podniku přináší za benefity. Vedlo nás to k přemýšlení o svém budoucím byznysu a o výhodách či nevýhodách, které tento ekologický přístup přináší. V neposlední řadě jsme navštívili výrobnu slovenské whisky a zopakovali si výrobu tohoto destilátu od sladu až po sklenici lahodného alkoholického nápoje na stolu hosta.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

IMG_5329

Dne 26. března 2025 se naše učitelky angličtiny z Hotelové školy, Obchodní akademie a Průmyslové školy zúčastnily Konference pro lepší angličtinu – Meet. Share. Inspire., kterou pořádalo Evropské centrum jazykových zkoušek ELEC ve spolupráci s…

IMG_6560

Plating? Kdo se trochu pohybuje v gastronomii, tak ví, že pod tímto názvem se schovává spousta kreativity, barev a hravosti. To nám přijel předvést mistr svého umění Radek David. Už víme, jak krásně naaranžovat jídlo na krásné talíře, víme, že…

dab7e32d-8ed2-4bdc-a2cf-c7544a62c810

Učebnice jsou skvělé, ale co si budeme povídat – skutečné mistrovství se buduje hlavně praxí. Naši žáci mají jedinečnou možnost přesunout se od výkresů a tabulek přímo k moderním strojům ve firmě KOVPAL, která se specializuje na zpracování plechů a…