Visegrádský fond podpořil cestu na Slovensko

Publikováno:
ad4c1833-e44b-4ad8-a961-5a71afcdcccd

14 žáků gastro oborů a 2 učitelé se vydali na svou cestu za poznáním. V rámci Visegrádských fondů jsme mohli zažít týden skvělých zážitků na Slovensku přímo v srdci Vysokých Tater. Podívali jsme se na Biofarmu Važec a zjistili principy Farm To Table systému, kdy suroviny ve špičkové kvalitě putují přímo z farmy na talíř zákazníků hotelů a jiných ubytovacích zařízení v Tatrách. V luxusních pětihvězdičkových hotelích jsme zkoumali výhody Zero Waste, vyzkoušeli si, jak takovýto systém vůbec funguje a co podniku přináší za benefity. Vedlo nás to k přemýšlení o svém budoucím byznysu a o výhodách či nevýhodách, které tento ekologický přístup přináší. V neposlední řadě jsme navštívili výrobnu slovenské whisky a zopakovali si výrobu tohoto destilátu od sladu až po sklenici lahodného alkoholického nápoje na stolu hosta.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

IMG_8102

Když v červnu kuchaři odjížděli do Itálie, určitě si neuměli představit, co je čeká. Teď to ve dvou třetinách již rozhodně vědí, zapojili se do pracovního procesu, snáší tamní vedra a respektují hierarchii v kuchyni. Šéfkuchař má michelinské ocenění…

d6l7vx1r6bioqqs

V příloze naleznete termíny ZZ pro podzim 2025.

d6l7vx1r6bioqqs

V příloze naleznete termíny MZ pro podzim 2025.