Visegrádský fond podpořil cestu na Slovensko

Publikováno:
ad4c1833-e44b-4ad8-a961-5a71afcdcccd

14 žáků gastro oborů a 2 učitelé se vydali na svou cestu za poznáním. V rámci Visegrádských fondů jsme mohli zažít týden skvělých zážitků na Slovensku přímo v srdci Vysokých Tater. Podívali jsme se na Biofarmu Važec a zjistili principy Farm To Table systému, kdy suroviny ve špičkové kvalitě putují přímo z farmy na talíř zákazníků hotelů a jiných ubytovacích zařízení v Tatrách. V luxusních pětihvězdičkových hotelích jsme zkoumali výhody Zero Waste, vyzkoušeli si, jak takovýto systém vůbec funguje a co podniku přináší za benefity. Vedlo nás to k přemýšlení o svém budoucím byznysu a o výhodách či nevýhodách, které tento ekologický přístup přináší. V neposlední řadě jsme navštívili výrobnu slovenské whisky a zopakovali si výrobu tohoto destilátu od sladu až po sklenici lahodného alkoholického nápoje na stolu hosta.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

b293f3f4-b2fd-4cf2-94fe-eeacfcf29957

Třeťáci z HŠ3B se vypravili do ústecké knihovny, kde je čekala beseda k maturitní četbě. Knihovníci, kteří celou akci vedli, se postarali o to, aby žáci nejen pochopili, ale i ocenili klíčová díla české literatury, která je čekají u maturity a která…

92b48feb-7ae0-466b-bed4-07016858fde7

Ani u oboru sociální činnost nezůstávají pozadu a jejich praktické maturity mají naši žáci za sebou. Jejich praktická zkouška probíhá na smluvním pracovišti, kde žáci běžně vykonávají svou praxi. Domov důchodců v Bystřanech je pro tento typ zkoušky…

IMG_6662

Poslední dvě pětičlenné skupiny čekají na svůj den D. Jejich úkolem je připravit banket pro 6 hostů. Jeden manažer, dva kuchaři a dva číšníci se připravují od ledna na parádní hostinu, kterou si přijdou užít rodiče, přátelé a čestný host zvaný…