Visegrádský fond podpořil cestu na Slovensko

Publikováno:
ad4c1833-e44b-4ad8-a961-5a71afcdcccd

14 žáků gastro oborů a 2 učitelé se vydali na svou cestu za poznáním. V rámci Visegrádských fondů jsme mohli zažít týden skvělých zážitků na Slovensku přímo v srdci Vysokých Tater. Podívali jsme se na Biofarmu Važec a zjistili principy Farm To Table systému, kdy suroviny ve špičkové kvalitě putují přímo z farmy na talíř zákazníků hotelů a jiných ubytovacích zařízení v Tatrách. V luxusních pětihvězdičkových hotelích jsme zkoumali výhody Zero Waste, vyzkoušeli si, jak takovýto systém vůbec funguje a co podniku přináší za benefity. Vedlo nás to k přemýšlení o svém budoucím byznysu a o výhodách či nevýhodách, které tento ekologický přístup přináší. V neposlední řadě jsme navštívili výrobnu slovenské whisky a zopakovali si výrobu tohoto destilátu od sladu až po sklenici lahodného alkoholického nápoje na stolu hosta.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

Untitled design

Ve školním roce 2025/2026 opět otevřeme jazykové kurzy pro veřejnost. V nabídce najdete: německý jazyk pro pokročilé, anglický jazyk pro pokročilé začátečníky, anglickou konverzaci a přípravny kurz na jazykovou zkoušku Cambridge B2 First (FCE).…

IMG_6844

Přihlásili jste se do druhého kola přijímacího řízení na obor cukrář? Součástí školního kola přijímaček je povinný pohovor s uchazeči. Termín pohovorů je 10. a 11. 6. 2025 v době mezi 15. - 17. hodinou. Vyberte si pro vás nejvhodnější termín a…

třídní schůzky 25

Vážení rodiče, chtěli bychom Vám blahopřát k přijetí Vaší dcery/ Vašeho syna do 1. ročníku Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy a při této příležitosti Vám chceme sdělit několik základních informací, které se týkají začátku…