Naše hotelová škola opět otevřela dveře žákům devátých ročníků základních škol, kteří si mohli na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je být žákem oboru gastronomie, hotelnictví a cestovního ruchu. Akce „Den žákem hotelové školy“ nabídla pestrý program plný praktických ukázek a nových zážitků.
Deváťáci se aktivně zapojili do příprav i samotných činností. Tradičně si vyzkoušeli skládání ubrousků a míchání nealkoholických drinků, ale letošní ročník přinesl i několik novinek. Poprvé bylo součástí programu stanoviště cestovního ruchu, kde se žáci seznámili s atraktivními možnostmi studia a prací v tomto odvětví.
Velký zájem vzbudily také ukázky flambování a servisu bílého vína, které předvedli naši žáci pod vedením odborných učitelů. Deváťáci tak mohli nahlédnout do světa profesionální gastronomie a získat inspiraci pro své budoucí studijní volby.
Atmosféra byla skvělá, nechyběla spolupráce, kreativita ani úsměvy. Věříme, že tato akce pomohla žákům lépe se rozhodnout, kam povedou jejich další kroky, a těšíme se na nové tváře v našich učebnách!