Asociace kuchařů a cukrářů (dále jen AKC), jedna z největších profesních asociací u nás, v minulých dnech opět oceňovala aktivitu a odbornost svých členů.
K ocenění si již při vzniku vypůjčila jméno jedné z našich nejslavnějších kuchařek, Magdalény Dobromily Rettigové a své členy oceňuje ve třech stupních, bronzovou, stříbrnou a zlatou medailí. Vrcholem ocenění je pak Řád sv. Vavřince, patrona kuchařů. Jeho nositelů je opravdu poskromnu, asociace ten řád uděluje opravdu výjimečně.
Na posledním zasedání krajské pobočky AKC převzala Lenka Opavová, odborná učitelka Hotelové školy za svou dlouholetou činnost v asociaci zlatou medaili. Ihned po ní převzal pan učitel Roman Rumler ocenění pro naši školu, stříbrnou medaili. Přebírající osoba nebyla symbolická, ale právě pan Rumler naši školu v AKC zastupuje a má na ocenění největší zásluhu.
Paní Opavové blahopřejeme, panu Rumlerovi děkujeme a oběma přejeme hodně sil a úspěchů v další činnosti.