Projekty z fondů EHP

Publikováno:
EOS-logo-560x450

Tři projekty z fondů EHP byly realizovány v průběhu posledních dvou školních let. I zatím poslední projekt Tradiční česká a norská ruční výroba jako cesta k porozumění je financovaný z programu Vzdělávání Fondů EHP. Prostřednictvím Fondů EHP přispívají Island, Lichtenštejnsko a Norsko ke snižování ekonomických a sociálních rozdílů v Evropském hospodářském prostoru (EHP) a k posilování spolupráce s patnácti evropskými státy. Díky těmto aktivitám se nám podařilo poslat do Norska téměř dvacet žáků, o něco menší počet Norů dorazil k nám do České republiky. 

Naší partnerskou školou je Fitjar Vidaregaande Skule, která se nachází asi hodinu od norského Bergenu. Naši partneři jsou otevřeni další spolupráci a pokud budou vyhlášeny výzvy, určitě se rádi opět zúčastníme. 

Tento projekt trval od 1. 8. 2021 do 31. 8. 2023, prodlužoval se o rok, abychom stihli naplnit jeho cíle, naučit se od norského partnera pracovat s žáky s nerovnými příležitostmi, integrovat sociálně slabé žáky a naučit je si víc věřit.

Na tento projekt jsme obdrželi částku 748 150,-Kč, která byla hrazená z fondů EHP. V rámci tohoto projektu přijelo pět žáků z Norska a dva učitelé a sedm českých žáků se podívalo s třemi učiteli do Norska. Dalšími cíli projektu bylo zvýšit motivaci pro obor, zvýšit jazykové kompetence a snížit fluktuaci žáků.
Více na stránkách naší národní agentury.

Nepřehlédněte

Návrh bez názvu (43)

Přečtěte si inspirativní rozhovor s Mgr. Jiřím Nekudou, ředitelem naší školy, ve kterém zdůrazňuje klíčovou roli slušnosti, tolerance a uznávání hodnot. Hovoří také o výzvách, kterým současné školství čelí. Mimo jiné se dozvíte o úspěšných…

IMG_4813

Krásně jsme zazářili mezi juniorskými sommeliérskými mistry České republiky a dostali se do semifinále. Filip Štochl a Filip Mach bojovali o umístění v soutěži mladých talentů v soutěži Bohemia Sekt Trophée a rozhodně nás krásně reprezentovali. V…

IMG_4794

Loni jsme byli v top ten škol, které se přihlásily do soutěže Studuj gastro. Naše sociální sítě pod drobnohledem obstály a my jsme získali několik cen, jednou z nich byla i kniha, přednáška a návštěva ve vegetariánské restauraci Green table u Miluše…